האם "דוקטור" עינת גלזר היא פסיכולוגית? והיכן אפשר לקבל "דוקטורט" באבחון בכף היד?
פאולה רוזנברג מאוד מחבבת את "דוקטור" עינת גלזר, אבל שוכחת לשאול מהיכן בדיוק קיבלה את תואר הדוקטור הלא מוכר שלה, שמשרד הבריאות כבר הזהיר מפניו. וגם איפה קיבלה אהובה ניסן "תואר דוקטור" באבחון בכף היד?
מקור: http://www.haaretz.co.il/blogs/taliherutisover/1.3921311
טלי חרותי-סובר, 13.03.2017 09:40
עם פאולה רוזנברג נפגשתי לראשונה בחטף על המסך בתוכנית "בייק אוף" ישראל, שם עמדה בצד ושוחחה עם המנחה הנוספת על המתחרים. אחר כך הבנתי שהיא מנחה עם בעלה תוכנית בוקר "בריאה". לאחרונה ראיינה רוזנברג, יחד עם בעלה, את ד"ר עינת גלזר, תוך שהיא משתפת את הצופים בחוויותיה האישיות, על כך שהנכחה כמה פעמים "בהרצאות המאלפות" של גלזר - עד שלעיתים נדמה שהיא בכלל היחצ"נית של המומחית, ולא המראיינת. בתוך היח"צנות האינטנסיבית שכחה רוזנברג לשאול - מהיכן המומחיות של המומחית?
גלזר מוצגת כפסיכולוגית ארגונית וכמובן כדוקטור. משיטוט באתר שלה עולה שהגברת גלזר היא מומחית להכל – היא תדבר על דור ה-Y, על היגיון ורגש, על קבלת החלטות, הורות, זוגיות ועוד ועוד.
לעיתים נדמה שהיא בכלל היחצ"נית של המומחית, ולא המראיינת. בתוך היחצנות האינטנסיבית שכחה פאולה לשאול שאלה די בסיסית – מהיכן המומחיות של המומחית עינת גזלר ?
בשיחה איתה היא מזדרזת להגיד שלמדה בבר אילן. אני צריכה ללחוץ עליה כדי שהיא תגיד שתואר הדוקטור שלה הוא לא מבר אילן אלא מ"ניו פורט" המפורסמת, אותה "אוניברסיטה" שתאריה אינם מוכרים בישראל. יתרה מכך: משרד הבריאות הוציא אזהרה לגבי התארים האלה. לדבריה, ידעה כבר כשלמדה לתואר, שהוא לא מוכר,אבל היא לא טורחת לספר את זה בשום מקום. היא בעלת תואר שלישי במדעי ההתנהגות, נקודה.
על השאלה למה לא עשתה תואר דוקטור בבר אילן היא מסבירה שהייתה אמא צעירה ובחרה במסלול הזה, כמו אחרים שלמדו בבר אילן ועשו את אותו דבר. אגב, בענין הזה היא צודקת, מישהו בבר אילן באמת קידם את המסלול הזה לא דרך האוניברסיטה אלא ככל הנראה כמסלול הכנסה צדדי. מדוע היא לא כותבת בשום מקום שהתואר שלה לא מוכר? כי היא לא עובדת מדינה. אז למה היא ממשיכה להשתמש בתואר הזה אם הוא לא חשוב בעצם? "כי עשיתי סדנאות ועבודות".
גרוע מזה: היא לא מופיעה בספר הפסיכולוגים של ישראל. כשאני שואלת אותה למה היא עונה: "אין ספר פסיכולוגים ארגוניים. משרד הבריאות מאשר פסיכולוגים בתחום הטיפול". היא טועה כמובן. כלל הפסיכולוגים בישראל, בין אם מומחים או לא, מופיעים בספר הפסיכולוגים בישראל. אלא שגלזר לא שם, מה שמעלה את התהיה אם היא אכן פסיכולוגית ארגונית. ביקשתי ממנה שלוח את התעודות שלה, כדי להבין מה בדיוק למדה. אני עדיין מחכה.
הביקור האחרון אצל משפחת רוזנברג לא היה ההופעה הראשונה של גזלר בטלוויזיה. כך למשל הייתה בתוכנית האיומה "המקצוענים", וגם אצל דליק ווליניץ ועוד ועוד. תוכניות הבוקר האלה, כפי שכבר חשפתי כאן, מלאות ב"דוקטורים", שאף אחד מהפאולות והליאונים, הקרסואים, הדליקים והמחטים, לא טורח לבדוק מהיכן התואר שלהם. למה לבדוק אם אפשר לעשות וי על מרואיין?
תגובתה של עינת גלזר: את שני התארים הראשונים שלי עשיתי ב"בר אילן"ף כולל תואר מחקרי, עם עבודת תזה מחקרית. אני עובדת בגוף ממשלתי ואיני מקבלת טובות הנאה בשל התואר שלי. כמו כן אינני אומרת שהתואר הוא מהארץ. כאשר אני נשאלת מאין התואר אני אומרת ואף שולחת אותו ללקוחות המבקשים זאת".
המלצה: מאגר הפסיכולוגים בישראל .
***
ד"ר אהובה ניסן עשתה את הדוקטורט של בסרי לנקה, כן כן, אותה אוניברסיטה בסרי לנקה שמאפשרת תואר בהתכתבות, ודרכה קיבלו מאות "אלטרנטיביים" את התואר הנכסף. התואר שלה, ב"אבחון בכף היד" נעשה דרך אריק לשם מרמת ישי, שמתמחה בהנפקת דוקטורטים מהסוג הזה. ניסן מספרת שיש לה תואר ראשון בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל אביב, ואין לה תואר שני אבל יש תעודות בכירולוגיה, וזה הספיק. היא מספרת שעשתה כמה קורסים ב- 2009, ועשתה "עבודה רצינית!". לדבריה כירולוגיה זה מקצוע אקדמי, ו"יש אפילו בבר אילן".
א.ד. קידום היא חברה מסחרית שפועלת כבר שנים רבות בחיפה, ואחראית על לא מעט "בעלי תואר דוקטור". מדובר בסוג של מעקף, שכמו שהגדירה אחת הנשים שעברו אותו "קצת יותר קל מהמסלול הישראלי". התואר נעשה במזרח אירופה, בעיקר בקלוז' ויאשי ברומניה, אוניברסיטאות מוכרות שמוכנות לתת תואר דוקטור בהתכתבות. פעם היו הקבוצות נשלחות לאוניברסיטה בשם רסקין באנגליה, למשל מירב טל מרגלית שנותנת טיפול נפשי מבלי להיות מוכרת בשום המקום על ידי משרד הבריאות. טל מרגלית לא ענתה לפניותי כשניסיתי לברר אם התואר שלה מוכר בארץ. היא גם מספרת שהיא מרצה באוניברסיטת חיפה אבל באוניברסיטה לא מכירים את שמה.
בחזרה למעקף: כשהתואר באנגליה נעשה יקר, וברומניה נעים וזול, החלו הקבוצות לנהור לשם, כפי שחשפתי כאן (עם תגובת א.ד. קידום לנושא). שימעה של החברה הזו עובר בעיקר במגזר ההוראה ולא לחינם יש היום לא מעט גננות ומורים לחינוך גופני ולא מעט אנשים שמלמדים במכללות להוראה, בהם בכירים. אם העבודה שלהם עוברות תהליך שקילה על ידי משרד החינוך, קרי בדיקת העבודה על ידי ועדת מומחים - התואר מוכר לצרכי שכר או קידום.
רשימה ארוכה של הבוגרים של המודל הזה אפשר למצוא כאן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה